Кожна країна, яка себе поважає, має відмежуватися від росії - Президент

Президент України Володимир Зеленський закликав очільника Фінляндії повністю обмежити доступ росіян до віз, а також подякував Nike за вихід з ринку рф.

Про це він повідомив у відеозверненні наприкінці 205-го дня війни, передає Укрінформ.

Зеленський зазначив, що сьогодні мав розмову з президентом Фінляндії, під час якої він подякував за вже надану підтримку, а також окреслив додаткові потреби України.

"Вагомою темою розмови була європейська політика щодо віз для громадян держави-терориста. Вважаю, що для кожної країни, яка має спільний кордон із росією, візове питання є життєво важливим і має вирішуватися на користь повного обмеження доступу громадян росії", - сказав він.

Читайте також: Світ має відреагувати на звірства рф в Ізюмі - Зеленський

Водночас Президент України підкреслив, що вітає рішення компанії Nike щодо виходу з російського ринку.

"Правильне рішення. Це приклад того, що бізнес може відігравати значну роль у захисті людяності та свободи. Якщо якась держава обирає для себе шлях терору, обов’язок кожної компанії, яка поважає себе, відмежуватися від такої держави", - наголосив він.

Читайте також: Євросоюз засудив звірства російських вояк у місті Ізюм – Боррель

Заразом очільник України зазначив, що сьогодні відбулася зустріч керівника Офісу Президента Андрія Єрмака із послами G7 та інших держав-партнерів.

"У межах зустрічі дипломатам були представлені деталі нашої ініціативи зі створення спеціального міжнародного трибуналу для покарання росії за злочин агресії проти України", - сказав він.

Читайте також: Фінляндія хоче посилити візовий режим для росіян, які купують нерухомість

Як раніше повідомляв Укрінформ, Єрмак провів зустріч з головами іноземних дипломатичних представництв, присвячену питанням вступу України до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти нашої країни.