Дуда назвав Зеленського політичним колегою і другом

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його український колега Володимир Зеленський є надзвичайно відповідальною людиною і справжнім лідером своєї держави.

Про це Дуда сказав у інтерв’ю радіо ZET, назвавши Зеленського своїм політичним колегою і другом, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас політичний зв'язок як приятелів і колег, з мого боку є взаєморозуміння і повага до Володимира Зеленського. Я роблю все можливе, щоб підтримувати його, оскільки вірю, що він - чесна людина, яка дуже відповідально виконує завдання, яке йому доручило суспільство на демократичних виборах”, - зазначив Дуда.

Як він зауважив, попри те, що Зеленський ніколи до свого президентства не займався політикою, він виявився справжнім лідером держави.

Читайте також: Дуда - Зеленському: Я вірю, що ви мені покажете український Крим

“Я теж розумів, що він ніколи не займався політикою, проте він виявився надзвичайно відповідальною людиною і справжнім лідером держави і народу, який не боявся ризикувати власним життям, щоб виконати свої президентські зобов’язання", - підкреслив польський лідер, додавши, що Президент України – “дуже серйозна людина, яка заслуговує на повагу”.

Дуда заявив, що намагається підтримувати Зеленського за двома напрямами: “По-перше, щодо захисту України, а по-друге в усіх реформах, які, сподіваюся, він надалі реалізовуватиме в Україні”.

За його словами, Україна потребує багатьох дуже складних реформ, зокрема впоратися з “дуже потужним впливом олігархів”.

“Я бачу, як Зеленський дуже мудро і вдало шукає рішення”, - констатував президент РП.

Читайте також: Польща підтримуватиме Україну до останнього дня її боротьби - Дуда

Анджей Дуда є одним із західних лідерів, який має дуже тісні контакти з Володимиром Зеленським. Від початку повномасштабної російської агресії в Україні польський лідер декілька разів побував в Україні, зокрема й під час саміту Кримської платформи, що відбувся 23 серпня.

Президент Польщі став першим іноземним лідером, відзначеним на алеї Сміливості у Києві, яку закладено з ініціативи Президента України до 31-ї річниці Незалежності.

Фото: ОП