Стефанчук, попри спротив проросійської партії, таки виступить в австрійському парламенті

Голова Верховної ради України Руслан Стефанчук у вівторок перебуватиме з візитом в Австрії, у ході якого, зокрема, виступить з промовою у Національній раді.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Австрійське агентство преси (АРА).

"У вівторок у Нацраді виступить спікер українського парламенту Руслан Стефанчук", - йдеться у повідомленні.

Раніше австрійська ліберальна партія "Neos" виступала з ініціативою запросити Президента України Володимира Зеленського виступити по відеозв'язку у нижній палаті парламенту Австрії, однак це не знайшло підтримку з боку правопопулістської та проросійської "Австрійської партії свободи" (FPO), а також зволікаючу позицію зайняли соціал-демократи. При цьому FPO намагалася пізніше заблокувати й виступ голови Верховної Ради України у Національній раді.

Читайте також: Стефанчук закликав бельгійський парламент підтримати євроінтеграцію України

Як інформує АРА, Стефанчук під час перебування у Відні також проведе зустрічі з президентом Александером Ван дер Белленом та федеральним канцлером Карлом Негаммером.

Очікується, що головною темою зустрічей голови ВРУ у Відні стане питання надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер раніше заявив, що статус кандидата на членство в ЄС має надаватися Україні за умови надання цього статусу одночасно й іншим претендентам – країнам Західних Балкан та Молдові.

Читайте також: В Австрії почав роботу вже сьомий почесний консул України

Перед цим глава уряду Австрії заявляв, що не вважає ймовірним швидке членство України в ЄС та виступає за створення "європейської підготовчої зони" як проміжного етапу між співпрацею та повним вступом до ЄС таких країн, як Україна та Молдова.