Перспектива членства України в ЄС не залишить путіну жодного шансу на перемогу – Кондратюк

Отримання Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу допоможе розірвати ланцюг війни з росією і наблизити Україну до її стратегічної мети – бути членом ЄС і НАТО.

Про це заявила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ

«Зараз унікальний історичний момент. І перед Україною стоїть надзвичайно амбітна ціль, як на мене, - отримати статус кандидата в члени ЄС вже в червні на саміті Європейського Союзу», - сказала вона.

Кондратюк переконана, що це рішення допоможе розірвати ланцюг війни з російською федерацією.

Читайте також: Президентка Єврокомісії приїхала в Київ обговорити вступ України до ЄС

«Це реальна можливість розірвати цей ланцюг війни з російською федерацією і наблизити Україну до її стратегічної мети – бути членом Європейського Союзу і НАТО. Мало того, вирвати саме Європейському Союзу саме Україну з «сірої зони» впливу російської федерації», - наголосила вона.

«Друге – це показати реальне єднання країн Європейського Союзу в підтримці України і не дати путіну жодного шансу на перемогу», - додала віцеспікерка.

Кондратюк зазначила, що за опитуванням «Євробарометру», 66% європейців підтримують членство України у Європейському Союзі, а 71% вважає, що Україна є частиною європейської родини.

Читайте також: Надання Україні кандидатства на членство у червні є запорукою перемоги у війні – ОП

«Понад 91% громадян України виступають за вступ України до ЄС. І це абсолютно безпрецедентно, як на мене. Нам не можна упустити цей шанс. Україна заслужила стати членом Європейського Союзу, бо Збройні сили України захищають не лише нашу незалежність і свободу, але й країни Європейського Союзу», - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Читайте також: Яценюк: Іншого рішення, ніж надання Україні статусу кандидата в ЄС, просто бути не може

Європарламент рекомендував Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.