Монако чи ціле поселення під Варшавою: Данілов розповів про багатіїв, які виїхали з України

З України від початку повномасштабного вторгнення рф виїхали деякі народні депутати та олігархи.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає Укрінформ.

“Мова йде про олігархів, так званих депутатів чи то минулого, чи то цього скликання. Цих людей не так багато. Більш того, ми маємо певне розуміння по певних особах, особливо тих, які були київськими забудовниками і мали відношення до багатьох процесів, які відбувалися в нашій державі. Ми так само це відслідковуємо. Навіть якщо вони в якийсь спосіб потрапили за кордон, це не значить, що вони не будуть повертатися. У них є наш паспорт, рано чи пізно війна закінчиться”, - сказав Данілов.

Читайте також: З України виїхали вже понад 4,5 мільйона біженців - ООН

Він додав, що це стосується і служби в Збройних силах, оскільки люди, які не можуть служити, могли б допомагати країні в іншій спосіб. “А вони знаходяться хто в Монако, хто де. Зараз же ціле поселення заможних людей під Варшавою. Ми розуміємо, хто де знаходиться”, - сказав Данілов.

Він нагадав, що у ВР внесено законопроєкт, який передбачає покарання за відсутність під час війни на території країни, бо люди призовного віку мали б повернутися в Україну.

Читайте також: Літаком Медведчука блокуватимуть злітно-посадкову смугу в «Жулянах» – Данілов

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну, російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, катують і вбивають людей.