Кулеба закликає провести Раду глав МЗС Євросоюзу в Києві

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до країн Європейського Союзу і Високого представника ЄС Жозепа Борреля з пропозицією провести в Києві засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу.

Про це він заявив під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня я офіційно звернувся до всіх країн ЄС і глави європейської дипломатії Жозепа Борреля з пропозицією підтримати ініціативу мого румунського колеги і провести в Києві засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу», - сказав міністр.

Кулеба зауважив, що ідея вже знайшла позитивний відгук серед українських партнерів, і тепер вони працюють над тим, щоб забезпечити консенсус довкола цього питання.

Читайте також: Україна не піде на компроміси для умиротворення Путіна — Кулеба

«Якщо це станеться, це буде перша подібна подія в історії, і вони вже над цим працюють», - зазначив він.

Глава української дипломатії висловив сподівання, що навіть ті країни Європи, які мають з Україною певні дискусії з окремих питань, відкладуть ці другорядні питання в бік і зосередяться на головному: на безпеці Європи, безпеці Євроатлантичного простору.

Читайте також: Кулеба пояснив евакуацію дипломатів США та членів їх родин «фактором Афганістану»

Як повідомлялося, 25 січня Боррель заявив, що криза з безпеки, що була штучно створена Росією після військового нарощування вздовж кордонів України, несе небезпеку не лише для України, але загрожує всій Європі.