Посол Мельник закликав Берлін «змінити курс» у питанні постачання зброї Україні

Посол України у ФРН Андрій Мельник закликав німецький уряд переглянути позицію щодо постачання оборонної зброї Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькій газеті Handelsblatt, передає Укрінформ.

"Серйозність ситуації вимагає від "світлофорного" уряду (коаліційного уряду ФРН у складі Соціал-демократичної партії, Вільної демократичної партії та "Зелених" – ред.) негайного переосмислення та зміни курсу у питанні постачання зброї в Україну", - вважає дипломат.

За його словами, Україна і далі переконуватиме федеральний уряд та опозицію Німеччини у необхідності постачання оборонних озброєнь.

Читайте також: МЗС вимагає публічного спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму

На переконання Мельника, Німеччина не може залишатись осторонь з огляду на останні зобов’язання Великої Британії, Канади, Чехії та країн Балтії щодо підтримки України.

Зазначається, що український посол звернувся з проханням до Берліна направити в Україну принаймні шоломи та бронежилети.

Крім того, Мельник висловив сподівання на допомогу Німеччини у питанні поновлення переговорів у нормандському форматі. "У питанні відновлення нормандського формату було б дуже важливим, щоб канцлер Шольц особисто доклав зусиль з цього приводу", - заявив він.

Читайте також: МЗС Німеччини не вважає відключення Росії від SWIFT найдієвішим заходом

За словами посла, Президент України Володимир Зеленський "готовий у будь-який момент вести прямі переговори з президентом Путіним". Водночас дипломат вказав на те, що, "Москва неодноразово і різко відкидала цей діалог".

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час щорічного послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України 1 грудня 2021 року висловив переконання, що зупинити військовий конфлікт на сході України без прямих перемовин із Російською Федерацією не вдасться.