Разумков не пов’язує замах на Шефіра із боротьбою проти олігархів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що замах на першого помічника Президента Сергія Шефіра не слід пов’язувати з боротьбою проти олігархів.

Таку думку спікер висловив в інтерв’ю телеканалу «Прямий», передає кореспондент Укрінформу.

«Це безпрецедентний випадок. Такі речі – ганебні... Я б не пов’язував це з боротьбою з олігархами. Це злочин, і тут байдуже, хто його скоїв – багата людина, бідна людина або якісь злочинні елементи. Тут важливо, щоби правоохоронні органи... максимально ефективно і професійно відпрацювали і знайшли і виконавців, і замовників», - сказав спікер.

Водночас він зауважив, що дехто з колег завчасно «намагається навішувати ярлики».

Читайте також: Разумкова не запросили на виїзну нараду «слуг» за участю Зеленського

«Це дуже погана тенденція, і точно до неї вдаватися не варто. Те, що це можна розцінювати як тиск на Офіс, на Президента або безпосередньо на Сергія Нахмановича (Шефіра - ред.), - точно. Добре, що закінчилося так, що лише поранена людина і всі залишилися живі», - сказав Разумков.

На його думку, не варто замах пов’язувати й з «антиолігархічним» законопроєктом. «Так можна прив’язати і дощ до цього законопроєкту, що він пішов або не пішов в окремо взятий проміжок часу», - заявив спікер.

Читайте також: У «Слузі народу» хочуть обговорити з Разумковим «антиолігархічні» закони – Арахамія

Як повідомлялося, у Київській області 22 вересня обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій зазнав поранень.

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Читайте також: Парламент може відкласти розгляд «антиолігархічних» змін до Податкового кодексу

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу заявив, що пов'язує цей напад з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави, "спрямованій на істотне зниження традиційного впливу тіньових олігархів на суспільні процеси, а також на знищення політико-фінансових угруповань, які відверто працюють на наших зовнішніх опонентів".