Малюська вважає, що розгляд законопроєкту про олігархів затягують до виборів Ради

Міністр юстиції переконаний, що законопроєкт про олігархів треба ухвалювати в цілому - і вже після цього враховувати висновки Венеційської комісії.

Про це Малюська розповів в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба приймати в цілому (законопроєкт про олігархів - ред.), після цього Венеційська комісія дає свій висновок, і після цього ми маємо ще пів року, щоб врахувати висновки Венеційської комісії, яку ми абсолютно поважаємо", - зазначив глава Мін'юсту.

При цьому він висловив думку, що розгляд закону про олігархів затягують до наступних виборів Верховної Ради.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт про олігархів

"Коли розроблявся законопроєкт, була готова концепція, він реєструвався в парламенті - було цілком зрозуміло, що олігархи зроблять все можливе, щоб він не був прийнятий… План дій став очевидним - максимально затягнути процес до наступних парламентських виборів", - вважає міністр юстиції.

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня в першому читанні ухвалила законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". За документ проголосували 275 народних депутатів. Другий розгляд законопроєкту було заплановано на осінь. До нього вже надійшло понад 1230 поправок.

Читайте також: До реєстру олігархів можуть потрапити представники середнього бізнесу - Денісова

2 вересня Людмила Денісова звернулася до Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому вказала на невідповідність Конституції законопроєкту №5599 і запропонувала направити його до Венеційської комісії. 10 вересня Разумков направив документ на експертизу до цього органу.