Арахамія пояснив, чому «слуги» викликали на засідання фракції міністрів

На засідання фракції «Слуга народу», яке відбудеться сьогодні, 12 липня, викликали представників Кабінету Міністрів України для обговорення законопроєкту № 5600 про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт партії, про це повідомив очільник фракції Давид Арахамія.

"Ми викликали на фракцію першого віцепрем’єр-міністра України, міністра економіки України Олексія Любченка та міністра фінансів Сергія Марченка. Всі розуміють, що ця законодавча ініціатива є дискусійною у суспільстві, а отже і серед депутатів як представників суспільства", — сказав Арахамія.

За його словами, представники Кабміну повинні роз’яснити членам фракції усі новації, передбачені цим законопроєктом. Це необхідно для формування спільної позиції фракції перед голосуванням у залі.

Читайте також: Марченко: Зміни до Податкового кодексу не стосуватимуться людей, які продають власне житло

Також Арахамія нагадав, що законопроєкт № 5600 про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень ініціював Кабінет Міністрів.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Верховна Рада 264 голосами підтримала у першому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Метою законопроєкту є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок у частині запобігання «скруткам» і тіньовому обігу сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян та підприємців, котрі користуються державними програмами підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%» тощо.

Читайте також: За програмою «5-7-9» вже видали 51,3 мільярда гривень кредитів

Представляючи законопроєкт у Раді, міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що зміни до Податкового кодексу не відобразяться на пересічних громадянах та малому бізнесі, який справно платить податки.

2 липня голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України" (№5600) потребує серйозного доопрацювання до другого читання.