За програмою «5-7-9» вже видали 51,3 мільярда гривень кредитів

За програмою «5-7-9» вже видали 51,3 мільярда гривень кредитів

Укрінформ
У рамках програми кредитування “5-7-9” наразі вже видано дешевих позик на 51,3 млрд грн.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи у Фейсбуці економічні підсумки тижня, передає Укрінформ.

"У межах програми Президента “5-7-9” видано вже 51,3 млрд грн дешевих позик. Зокрема, з виданих за попередній тиждень 1,4 млрд гривень левову частку складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%. Програма продовжує працювати на користь бізнесу", - йдеться у повідомленні.

Глава уряду також поінформував, що у рамках державної програми “Доступна іпотека 7%” уповноважені банки видали 526 кредитів на суму 448 млн грн. Також на стадії погодження перебувають майже 900 заявок на суму понад 730 млн грн.

"Все більше українців отримують доступні квадратні метри. У найближчій перспективі очікується розширення інструментів доступної іпотеки за рахунок нових програм", - відзначив Шмигаль.

Читайте також: З початку року видали майже 3 мільярди іпотечних кредитів – Нацбанк

Як повідомляв Укрінформ, урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив державну програму "Доступні кредити 5-7-9%" на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-