Разумков відкрив Раду, у залі - 132 депутати

Фото

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання парламенту в п'ятницю.

У залі зареєструвалося 132 народні депутати, передає кореспондент Укрінформу.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав спікер.

Разумков зауважив, що така кількість зареєстрованих народних депутатів - "це рекорд".

"Відразу видно, що вчора був футбол", - сказав він.

Засідання у п'ятницю традиційно розпочалося з години запитань до уряду.

Засідання Верховної Ради/ Фото Павла Багмута

Як повідомляв Укрінформ, планується заслухати доповідь міністра енергетики Германа Галущенка щодо стану і перспектив розвитку паливно-енергетичного комплексу України та його впливу на тарифну політику уряду.

Крім цього, міністр фінансів Сергій Марченко прозвітує перед народними депутатами про виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Читайте також: У Раді побилися «слуги народу» та депутати ОПЗЖ

Порядок денний засідання також передбачає розгляд у другому читанні законопроєктів №3711-Д "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України", №4555 "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб", №4364 "Про платіжні послуги".

У першому читанні планується розгляд проєктів закону №5475 "Про уповноваженого з медичних питань", №5305 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад діяльності Державного бюро розслідувань".