Блінкен наголошує на необхідності реформ в Україні - Порошенко

Відео

Державний секретар США Ентоні Блінкен і заступниця Держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд зустрілися вранці у Києві з народними депутатами України і обговорили важливість проведення реформ та захисту територіальної цілісності нашої держави.

Як передає Укрінформ, про це розповів за підсумками зустрічі лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, повідомляє пресслужба "Євросолідарності".

"Зустріч була дуже конструктивна і символічна. Тому що коли Україну відвідує серед перших країн одна з найвищих посадових осіб США – це символ важливості України для США», – сказав Порошенко.

За його словами, в ході розмови Блінкен і Нуланд звернули увагу на необхідність концентрації зусиль на проведенні і захисті реформ. Йдеться, зокрема, про реформу корпоративного управління та незалежності антикорупційної інфраструктури. «І державний секретар, і Вікторія Нуланд дуже глибоко розбираються у всіх проблемах України. І ми отримали потужну підтримку, потужний меседж про те, що реформи мають бути захищені і продовжені», – сказав Порошенко.

Читайте також: Візит Блінкена в Україну - програма зустрічей і заходів

Крім цього, зазначив він, під час зустрічі йшлося про захист суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. "І був дуже позитивний меседж, що всі політичні сили зараз задекларували, що це найвищий топовий пріоритет – захист українського суверенітету і відсіч російській агресії", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що народні депутати попросили представників США взяти участь у Кримській платформі, яка запланована на 23 серпня цього року, і обговорили важливість активізації переговорів в нормандському форматі та призначення спеціального представника США для відсічі російській агресії і координації дій з ЄС.

За словами Порошенка, Блінкен під час зустрічі наголосив на важливості завершення антикорупційних справ, зокрема і справи ПриватБанку.

Читайте також: Україна проситиме у Штатів системи ППО та антиснайперські технології – Кулеба

Як зазначається, бесіда відбулася у рамках зустрічі держсекретаря з керівниками парламентських фракцій Верховної Ради України.

Як повідомлялося, держсекретар США Блінкен 6 травня прибув у Київ та проведе низку зустрічей з топпосадовцями і громадськими діячами України.

Фото: @SecBlinken