Переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися у червні - Зеленський

Відео

У червні цього року Україна може розпочати переговори про вступ до Європейського Союзу.

Про це, як повідомляється на каналі глави держави у Телеграмі, Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на конференції «20 років Чехії в ЄС: візія розширеної Європи», передає Укрінформ.

«Я впевнений у тому, що за нашого життя відбудеться така сама конференція, але присвячена 20 рокам України у європейській спільноті – 20 рокам нашого повноправного членства в ЄС. І вже в червні можемо почати цей шлях, фактично розпочавши переговори про вступ України до ЄС», – розповів Зеленський.

За його словами, Європа може бути міцною та дійсно мирною лише тоді, коли ніхто з європейців не залишається за бортом Європи.

«Коли про кожен народ памʼятають, і за долю кожного народу кожен готовий битись, щоб не віддати його злу. Європа приречена бути простором співпраці, щоб залишатись простором життя. Саме це ми повинні підтримувати, саме це ми повинні захищати», – відзначив Президент.

Читайте також: Україна у Брюсселі розповість про реформи перед стартом переговорів щодо вступу в ЄС - Стефанішина

Як повідомлялося, 14 грудня 2023 року Європейська Рада вирішила відкрити переговори про вступ до ЄС з Україною й Молдовою.

Фото: ОП