Рада може у четвер розглянути посилення відповідальності за брехню у деклараціях

Верховна Рада планує розглянути близько 15 питань на позачерговому пленарному засіданні в четвер, 15 квітня, у разі його скликання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в коментарі журналістам повідомила заступник голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

«На позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради в четвер буде розглянуто орієнтовно 15 питань», – сказала вона.

Зокрема, за її словами, парламентарі, як очікується, розглянуть президентський законопроєкт щодо покарання у вигляді ув‘язнення за недостовірну інформацію в деклараціях. Кравчук висловила сподівання, що його ухвалять у першому читанні.

Також у порядку денному позачергового засідання на четвер планується пакет законопроєктів, які стосуються розмитнення авто на єврономерах, а також щодо інституту старост.

Читайте також: Відкривати кулуари Ради для журналістів зарано - Разумков

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 13 квітня, крім пленарного засідання, на якому розглядатимуться правки до «земельних» законопроєктів, планується проведення двох позачергових. На першому, яке розпочнеться о 16.00, планується розглянути, зокрема, «тарифні» постанови. Друге засідання розпочнеться о 17.30, на ньому планується розгляд 12 законопроєктів.

Також напередодні Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не виключає проведення позачергового засідання парламенту, крім вівторка, ще у четвер або п'ятницю.

Позачергові засідання ініціюються у зв’язку з тим, що у Верховній Раді ще з 16 березня триває розгляд поправок до проєкту закону №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.