Позачергові засідання Ради можуть відбутися ще у четвер або п'ятницю – Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков допускає, що позачергові засідання парламенту можуть відбутися, крім вівторка, також у четвер або п'ятницю.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це спікер сказав на брифінгу в понеділок, 12 квітня.

«Я думаю, що це буде перебір, якщо ми ще завтра зробимо третє позачергове. Я думаю, що це буде четвер або п'ятниця», - зазначив Разумков.

Голова ВР також підтвердив, що одна з фракцій отримала підписні листи для ініціювання проведення закритого позачергового засідання з питань нацбезпеки.

«Коли буде 150 підписів - тоді будемо про це говорити. Поки що, наскільки я знаю, там немає 150 підписів, але ініціативи щодо заслуховування в закритому режимі керівництва Генерального штабу - таку пропозицію підтримували багато фракцій та груп», - зазначив Разумков.

Читайте також: Разумков закликав депутатів не демонструвати «правовий нігілізм», а носити маски в Раді

Як повідомлялося, раніше партія «Голос» запропонувала заслухати в режимі закритого засідання Верховної Ради детальну доповідь головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака щодо загострення на сході.

Разумков на засіданні Погоджувальної ради в понеділок зазначив, що у вівторок, 13 квітня, у парламенті, крім чергового пленарного засідання, може відбутися ще два позачергових засідання.

Позачергові засідання ініціюються у зв’язку з тим, що у Верховній Раді ще з 16 березня триває розгляд поправок до проєкту закону №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Усього до другого читання законопроєкту внесено 3128 поправок; депутати від фракції «Опозиційна платформа - за життя» і «Батьківщина» наполягають на їх розгляді. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.