Поліція не зафіксувала значних порушень під час «опитування Президента»

Поліція не зафіксувала значних порушень під час опитування, ініційованого Президентом.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу у неділю повідомив очільник Нацполіції Ігор Клименко.

"Ми прогнозували, що буде багато правопорушень, тому що були заяви громадських організацій та окремих минулих і нинішніх політиків, але можу сказати, що це не виправдалося. Ми звернулися до громадян, я думаю, що поліцію почули", - сказав він.

За словами Клименка, ініційоване Президентом опитування громадян, а також дослідження екзитполів при виході з виборчих дільниць "пройшли в цілому по державі практично нормально".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 жовтня у відеозверненні анонсував, що 25 жовтня, крім місцевих виборів, відбудеться всенародне опитування.

Українцям запропонували дати відповідь на п'ять запитань, які стосуються запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах, створення на Донбасі вільної економічної зони, скорочення кількості депутатів у Верховній Раді до 300, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Читайте також: Попередні результати «опитування Зеленського» планують оприлюднити вже завтра

За результатами екзитполу соцгрупи "Рейтинг", які оприлюднено 25 жовтня ввечері, право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 78% тих, хто брав участь у місцевих виборах і в опитуванні, ініційованому Президентом.

Згідно з екзитполом, легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю тяжкохворих підтримують 70% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 24% - не підтримують.

За даними "Рейтингу", ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 81% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 16% - не підтримують.

При цьому ідею створення вільної економічної зони на території Донецької і Луганської областей підтримують 45% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 43% - не підтримують, 12% - не визначилися.

Водночас скорочення кількості народних депутатів до 300 підтримують 95% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 4% - не підтримують.

Загалом, за даними "Рейтингу", в опитуванні "5 запитань від Президента"найактивніше брали участь виборці партії "Слуга народу" (63% - брали, 37% - ні), а найменше - виборці партії "Європейська солідарність" (27% - брали участь, 73% - ні).