Рада готова зібратися позачергово, якщо буде потреба - Разумков

Верховна Рада буде готова за необхідності скликати позачергові сесії у проміжку між третьою і четвертою сесіями парламенту.

Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради у вівторок, 30 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У випадку, якщо буде якась необхідність провести позачергову сесію, я впевнений, що депутатський корпус миттєво зреагує на таку ініціативу, якщо вона надійде від депутатського корпусу. Я також хотів нагадати: 150 підписів - ми можемо скликати через три дні позачергову сесію Верховної Ради України. Так що якщо будуть питання, які будуть потребувати оперативної реакції Верховної Ради, ми будемо готові це робити", - сказав спікер.

Разумков зауважив, що у проміжку між сесіями парламентарії будуть працювати в у своїх округах або в різних регіонах.

"Щодо готовності Верховної Ради працювати над законодавчими ініціативами, які в будь-який момент надійдуть від Кабінету міністрів України. Я думаю, що ми готові будемо скликати позачергове засідання, якщо будемо знаходитися в розгляді питання, в будь-який час і доби, і тижня. Лише чекаємо пропозицій від Кабінету міністрів. Єдине - важливо, щоб ці ініціативи були направлені на боротьбу з наслідками і там не було жодних питань, які б розділяли й залу, і суспільство", - сказав Разумков.

Читайте також: Рада має зробити все, щоб місцеві вибори відбулися вчасно - Разумков

"Оскільки в нас і режим коронавірусу, і режим карантину, я думаю, що дуже було б непогано, якби весь депутатський корпус долучився до цієї роботи – це не проміжок часу для відпочинку, це проміжок часу, який також буде використовуватися і для безпосередньої роботи народних депутатів. Викликів сьогодні також багато", - зазначив Голова ВР.

Читайте також: Паводки в Україні: Разумков каже, що Рада готова працювати у посиленому режимі

Як повідомлялося, поточна, третя, сесія Верховної Ради IX скликання триватиме до 17 липня. Наступна сесія розпочнеться на початку вересня.