Разумков розповів, скільки заробив за січень

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков за січень 2020 року отримав 38 тис. грн заробітної плати.

Про це Разумков повідомив у ток-шоу "Протистояння" на телеканалі Newsone, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити за січень, якщо не помиляюсь, я отримав 38 тисяч. Зарплата дійсно трохи зросла з урахуванням податків десь на 3600, якщо я не помиляюсь, - це взагалі, і з цього відніміть майже 20%. Це зростання в порівнянні з минулим роком", - зазначив Разумков.

На запитання, чи вистачає йому і його сім'ї цих коштів, спікер відповів: "Я коли сюди (на посаду голови ВР, - ред.) йшов, то чесно казав, що я достатньо забезпечена людина, у мене є кошти. Я розумів на що я йду, і можливо, рівень мого життя тоді не відповідатиме тому, що я отримуватиму в майбутньому. Однак це мій вибір, і мені вистачає".

Читайте також: Зарплата чиновника має бути гідною, але не захмарною - Разумков

Як повідомлялося, Президент Зеленський 17 січня доручив КМУ підготувати нову концепцію зарплат керівників міністерств, відомств, державних компаній та їхніх заступників з урахуванням ситуації в країні, а також урегулювати ситуацію з преміями топменеджерів НАК "Нафтогаз України".

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що "справедливим буде прив’язати зарплати міністрів, заступників міністрів й інших високопосадовців до середньої зарплати по країні". І додав, що зарплати міністрів та їхніх заступників будуть у діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат.

Читайте також: Президент підтримав рішення Кабміну обмежити зарплати чиновникам

5 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення про впорядкування виплати зарплат керівникам міністерств.