Посольства США та Франції привітали українців з Днем гідності та свободи

Посольства Франції та Сполучених Штатів Америки в Україні привітали українців з Днем гідності та свободи, який відзначається 21 листопада.

Про це йдеться у заяві посольства США в Україні з нагоди Дня гідності та свободи.

"Шість років тому в цей день відважні українці, сповнені рішучості досягти кращого, європейського майбутнього, зібралися на Майдані та почали вимагати змін. США непохитно стоять на боці українців, які продовжують щоденно працювати задля втілення в життя прагнень Євромайдану", - повідомлення французька дипустанова оприлюднила на своїй сторінці у Twitter.

"Ми вшановуємо українців, які під час Помаранчевої революції 2004 р. та Революції гідності 2013 р. на Майдані згуртувались у прагненні до глибоких демократичних змін та процвітання", - зазначили у посольстві Франції.

Читайте також: Зеленський: Нам потрібні реальні результати розслідування справ Майдану

Як повідомлялося, День гідності та свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.