Україна та Ефіопія обговорили політичний діалог та економічну співпрацю

Представники міністерств закордонних справ України та Ефіопії обговорили шляхи активізації політичного діалогу, економічну співпрацю та взаємодію в рамках міжнародних організацій.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Ефіопії за результатами другого раунду політичних консультацій між міністерствами закордонних справ України та Ефіопії у м. Аддис-Абеба.

"У ході консультацій сторони розглянули широке коло питань, пов’язаних з двосторонніми відносинами у торговельній та економічній сферах, шляхи активізації політичного діалогу, а також інші питання, що становлять взаємний інтерес", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у диппредставництві, сторони також обмінялись думками щодо ситуації в регіоні Східної Африки та країнах Африканського рогу.

"Ефіопська сторона була поінформована про ситуацію на Сході України та в Автономній Республіці Крим", - додали у пресслужбі.

Читайте також: В Ефіопії за день висадили 350 мільйонів дерев

Окрім того, було обговорено стан і перспективи розвитку співпраці між двома державами у рамках міжнародних організацій, включаючи Африканський Союз.

Українську делегацію на переговорах очолила директор Департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС України Мирослава Щербатюк, а ефіопську - генеральний директор Департаменту країн Європи та Європейського Союзу МЗС Ефіопії Мехретеаб Мулугета.

Фото: ethiopia.mfa.gov.ua