Данилюк розповів про свої прем'єрські амбіції

Чинний секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк вважає своїм основним викликом саме перебудову РНБО, однак він готовий обговорювати й інші рішення Президента.

Про це він зазначив в інтерв'ю журналісту "24-го каналу".

Данилюк наголосив, що йому дуже подобаються виклики та складні ситуації. Наразі ж ключовим викликом є перебудова роботи РНБО.

"Для того, щоб цей орган став сильною та потужною інституцією, яка б пропонувала та приймала рішення по найскладніших питаннях, які стоять перед країною. І була б надійною опорою Президента... Це те, що мені доручив Президент. Це те, що я роблю. Якщо він побачить мене на якійсь іншій ділянці, це може бути будь-що, то це його рішення. Тоді будемо говорити", – пояснив посадовець.

Читайте також: Данилюк запросив американський бізнес до розробки Стратегії нацбезпеки

Крім цього, Данилюк розповів, яким би, на його думку, мав бути уряд. Він наголосив: коли працював раніше у Кабміні, бачив, "що саме не працює, як відбувається маніпулювання".

Секретар РНБО переконаний, що уряд має бути компактний. Тому варто зменшувати кількість міністерств, а можливо й об'єднувати їх по блоках. Він також вважає за потрібне максимально делегувати повноваження міністрам, "адже має бути персональна відповідальність за ту сферу, за яку відповідає конкретний міністр".

Читайте також: Данилюк прокоментував ймовірність призначення його прем'єром

"Найважливіше зараз питання для України – національна безпека. Це стосується кожного. В мене базовий сценарій. Я дійсно бачу перед собою дуже цікаве поле роботи", – запевнив він.

Раніше секретар Національної інвестиційної ради Давид Арахамія сказав, що наразі є кілька кандидатур на посаду прем'єр-міністра, серед них і секретар РНБО Олександр Данилюк та голова Нафтогазу Андрій Коболєв.