Порошенко узгодив продовження санкцій Євросоюзу проти РФ на півроку – Єлісєєв

Під час нещодавнього візиту в Брюссель президенту Петру Порошенку вдалося узгодити з європейськими партнерами продовження санкцій проти Росії ще на шість місяців.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі телеканалу "Прямий" у четвер, 16 травня.

"Можу підтвердити — завдяки візиту президента до Брюсселя вдалося досягти принципової домовленості, що санкції в червні будуть продовжені. Це санкції ЄС щодо Росії на наступні півроку", - зазначив він, додавши, що саме рішення про продовження санкцій буде розглядатися в червні.

Читайте також: США наклали додаткові санкції на п’ятьох росіян у рамках “закону Магнітського”

Заступник глави АП підкреслив, що подальше продовження санкцій "ніхто не гарантує", і відповідальність за результат на цьому зовнішньополітичному напрямку будуть нести вже нове керівництво Міністерства закордонних справ, Адміністрація президента Володимира Зеленського і новий глава держави особисто.

"Далі це буде залежати від дипломатії та зовнішньої політики, дипломатичної майстерності і президента, і міністра", - додав Єлісєєв.

Читайте також: Уряд ввів дзеркальні заходи у відповідь на санкції РФ

Як повідомлялося, 16 травня Костянтин Єлісєєв подав заяву про відставку. В Адміністрації президента він керував зовнішньополітичним напрямком роботи. Міністр закордонних справ Павло Клімкін також пообіцяв подати заяву про відставку, коли Володимир Зеленський вступить на посаду президента.