Росія втягує Грузію у війну проти України - помічник держсекретаря США

Уряд США вважає, що РФ втягує Грузію у війну проти України через намір збудувати в окупованій Абхазії базу російського ВМФ.

Як передає Укрінформ, про це заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, повідомляє "Ехо Кавказу"

"Саме РФ втягує Грузію у війну в Україні. РФ розпочинає будівництво гігантського військового порту на окупованій нею території Грузії. Продовжуються викрадення, а іноді й вбивства громадян Грузії, продовжується окупація території», - зазначив він.

Читайте також: У Євросоюзі сподіваються, що у Грузії переглянуть «суперечливий курс дій»

Американський посадовець похвалив Тбілісі за "мудре" рішення - уряд Грузії не дозволив Москві провозити військові вантажі та товари через свою територію, як того бажали у РФ.

"Деякий час РФ намагалася переправляти військові вантажі або товари, які використовуються у військових цілях для виробництва боєприпасів, через територію Грузії. Уряд Грузії ухвалив мудре рішення, спробував зупинити це, наскільки це було в його силах, і зробив гарну роботу. Тому це саме РФ намагається втягнути Грузію у цю війну", - сказав О’Браєн.

Читайте також: Президентка Грузії: Проблема - не лише «російський» закон, а й «російський» уряд

Як повідомляв Укрінформ, торік у жовтні президент самопроголошеної республіки Абхазія Аслан Бжанія заявив, що в Очамчирському районі окупованої російськими військами Абхазії з'явиться новий пункт постійного базування військово-морського флоту РФ.

За його словами, відповідна угода була підписана під час візиту до Абхазії малого ракетного корабля Чорноморського флоту Росії.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявляв, що росіяни перемістили частину своїх кораблів із Криму до Новоросійська, але цей порт не може вмістити всі кораблі РФ, тому в Росії вирішили використати для цього окуповану частину Грузії.