НАЗК знайшло порушення у звітах семи партій за ІV квартал минулого року

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення у семи звітах політичних партій за ІV квартал 2018 року.

Про це НАЗК інформує у Facebook.

“НАЗК затвердило 110 висновків за результатами аналізу звітів політичних партій за ІV квартал 2018 року, у 7 звітах виявлено порушення”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що за результатами аналізу виявлені порушення у Звітах семи партій: Європейська ліберальна партія, Партія заробітчан України, «Нова демократія», Демократична партія угорців України, «Республіка», «Сам за себе», «Справа».

У НАЗК інформують, що висновки щодо цих партій включають інформацію про порушення порядку подання Звіту політичної партії, за що передбачена відповідальність за ст. 212-21 КУпАП.

Читайте також: До НАЗК вже надійшло понад 370 тисяч декларацій

Також повідомляється, що висновки підготовлені за результатами аналізу Звітів політичних партій, які не є одержувачами коштів, виділених з держбюджету на фінансування статутної діяльності. При цьому наголошується, що тільки 3 висновки із затверджених 110 сформовані за Звітами політичних партій, які здійснювали діяльність у звітному періоді.

Загалом, повідомляють у відомстві, за ІV квартал 2018 року до НАЗК надійшли 276 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру.