Будапешт має знати, як розслідують антиугорські провокації на Закарпатті - посол Непоп

Треба так налагодити двосторонню комунікацію з Угорщиною, аби в Будапешті більше знали про успіхи в розслідуванні резонансних справ про антиугорські провокації на Закарпатті.

Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп на зустрічі з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем, повідомляє офіційний сайт Москаля.

“У контексті розмови Любов Непоп зауважила, що важливо активізувати двосторонню комунікацію, аби й у Будапешті знали про хід резонансних справ та успіхи слідства.

“Ми маємо спільно працювати на позитив у стосунках двох держав, щоб про нашу роботу розповідала не лише українська сторона, а й угорські посадовці," – наголосила посол.

Читайте також: Президент Єврокомісії назвав Орбана "джерелом дезінформації"

Зі свого боку, Москаль акцентував, що головне завдання на Закарпатті – забезпечити мир і дружні стосунки як на рівні громадян, так і в межах транскордонного співробітництва із сусідньою Угорщиною.

“Під впливом російських спецслужб і деяких місцевих політичних сил на Закарпатті мали місце провокативні дії, що переслідували мету посварити дружні українську і угорську громади, - сказав він. - Але, по-перше, ці провокації не знайшли підтримки серед місцевого населення, а по-друге, правоохоронні органи вже з’ясували всіх причетних до вказаних злочинів”.

ЗА словами Москаля, подальшу долю причетних до провокацій визначить суд.