Президенти України й Фінляндії обговорили спільні дії зі звільнення в'язнів Кремля

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Співрозмовники відзначили високу динаміку двостороннього політичного діалогу. Президент Порошенко наголосив на готовності України продовжувати зміцнення двостороннього співробітництва, зокрема у торгівлі. У цьому контексті відзначено важливість майбутнього візиту Президента Фінляндської Республіки до України", — йдеться у повідомленні.

Президент Нііністьо запевнив, що Фінляндія й надалі підтримуватиме Україну в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності, зокрема, шляхом підтримки реформ у нашій державі.

Порошенко подякував за відчутну допомогу Фінляндії у подоланні гуманітарних наслідків російської агресії на Донбасі.

Сторони обговорили подальші кроки задля звільнення українських політичних в’язнів у Росії. Президент України подякував фінському колезі за його особисту активну позицію у цьому питанні.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 7-8 листопада перебуває із робочим візитом у Фінляндії, де візьме участь у конгресі й саміті Європейської народної партії.

Планується, що в рамках візиту Глава держави зустрінеться з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, Прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, Віце-Президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом та іншими лідерами інституцій і держав-членів Європейського Союзу, які входять до політичної родини Європейської народної партії.

Читайте також: Кличко взяв участь у з’їзді Європейської народної партії у Гельсінкі

Також в АП зазначили, що Президент порушуватиме питання подальшої підтримки України з боку європейських партнерів у впровадженні реформ та відсічі російській агресії, зокрема й через забезпечення санкційної політики.

Фото: www.president.gov.ua