У путінській Росії не може бути незалежних ЗМІ - Джапарова

В нинішній Росії немає і не може бути вільних і незалежних засобів масової інформації.

Про це заявила в Херсоні у розмові з кореспондентом Укрінформу перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, яка у п'ятницю взяла участь у зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентами закладів вищої освіти міста, присвяченій питанню інформаційної агресії Російської Федерації проти України.

"В Росії така репресивна система, поліцейська система, яка взагалі змушує всі ЗМІ співпрацювати з органами. Адже якщо такої співпраці не буде, вони (ЗМІ - ред.) можуть бути позбавлені ліцензії або права на мовлення. Це є фактом", - сказала Джапарова.

Як один з прикладів підконтрольності російських ЗМІ владі Джапарова назвала ситуацію навколо анексованого Росією Криму. 

"Сьогодні ЗМІ (в Росії - ред.) змушені показувати карту Російської Федерації разом з українським Кримом. Чи це порушує міжнародне право, чи це порушує українське законодавство? Сто відсотків. Але вони (російські ЗМІ - ред.) можуть робити по іншому? Напевно, могли б, якби вони були дійсно вільними і незалежними ЗМІ", - заявила перший заступник міністра інформаційної політики України.

Читайте також: Росія вже 5 років зомбує людей - Джапарова

Джапарова наголосила, що у висвітленні питання якій країні - Росії чи Україні, згідно з правовими нормами, насправді належить Крим "жодне російське ЗМІ цього не робить".