Порошенко подякував Латвії за незмінну підтримку суверенітету

Президент України Петро Порошенко прийняв міністра закордонних справ Латвійської Республіки Едгарса Рінкевичса.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент висловив вдячність Латвії за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, солідарність та допомогу латвійської сторони у протидії російській агресії, а також засудження та невизнання незаконної окупації Криму. Глава держави високо оцінив послідовну позицію Латвії щодо необхідності продовження Європейським Союзом санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Грібаускайте вважає, що існує велика небезпека військового вторгнення РФ

Порошенко поінформував Рінкевичса про ситуацію на Донбасі, зокрема продовження обстрілів з використанням важкого озброєння з боку контрольованих Росією бойовиків. Було обговорено перспективи розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Сторони також звірили позиції напередодні цьогорічного Саміту Україна – ЄС та заходів у рамках липневого Саміту НАТО у Брюсселі. Глава держави подякував латвійській стороні за активну підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Окрема увага була приділена рішучій протидії російському втручанню у демократичні виборчі процеси в Україні та країнах ЄС.

Глава зовнішньополітичного відомства Латвії наголосив на важливості активної міжнародної кампанії з метою звільнення українських політв’язнів з російських тюрем.