Місія ООН має стати першим кроком до миру на Донбасі - Президент

Рішення Ради Безпеки ООН щодо розгортання миротворчої місії має стати першим кроком на шляху до миру на сході України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на святі останнього дзвоника в Ямницькому ліцеї на Івано-Франківщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Перший крок до миру є рішення Ради Безпеки ООН щодо запровадження миротворчого контингенту, який має бути розгорнутий на сході нашої держави”, - зазначив глава держави.

За його словами, як тільки на Донбас прийдуть миротворці з усього світу, російські окупаційні війська підуть геть з України.

“І далі нам не треба ніякої допомоги. Ми всередині України дуже швидко порозуміємося, якби тільки не було держави-агресора. Я відкидаю дві крайнощі на шляху до миру (будь-які інші пропозиції прийнятні). Це - крайнощі щодо ура-патріотичної ідеї авантюрного військового наступу, який потребуватиме життів мільйонів українських героїв. І друга крайність — капітуляція, мир на російських умовах, коли ми маємо "подарувати" українську землю”, - наголосив Порошенко.

Читайте також: Маас хоче особисто оцінити ситуацію на Донбасі

Він нагадав, що наразі у Нью-Йорку на засіданні Радбезу ООН перебуває міністр закордонних справ Павло Клімкін, і Україна робить усе можливе, щоб рішення про миротворчу місію було прийняте.