На ранковому засіданні ВР зареєструвалися 353 депутати

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав спікер.

У сесійній залі зареєструвалися 353 народні депутати.

Як повідомляв Укрінформ, до порядку денного внесено законопроект «Про внесення змін до Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок «Чорнобильської катастрофи» (щодо виплати грошової компенсації на безоплатне харчування дітей)» (№6230), а також низку питань ядерної політики та безпеки. Зокрема, урядовий проект №7471 «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії», спрямований на поновлення контролю у сфері використання ядерної енергії шляхом перегляду норм щодо порядку видачі, переоформлення та анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності, а також проведення контролю за додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов у цій сфері.

Розглядатимуться також питання екологічної політики. У першому читанні заплановано розгляд урядового законопроекту «Про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему» (6624), та проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення додаткових гарантій збереження лісів» (7229), ініційованого групою народних депутатів на чолі з представником Президента у ВР Іриною Луценко.

Читайте також: Антикорупційний суд: Парубій пояснив, чому законопроект "завис" у комітеті

Окрім того, депутати мають намір ухвалити постанову «Про затвердження голови та складу Національної комісії з радіаційного захисту населення України» (6586).

На перше читання винесено урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування» (6350).

Крім того, депутати планують розглянути законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування» (6677).