Антикорупційний суд: Парубій пояснив, чому законопроект

Антикорупційний суд: Парубій пояснив, чому законопроект "завис" у комітеті

Укрінформ
Затримка у розгляді законопроекту про Антикорупційний суд є передбачуваною, оскільки навколо нього досі тривають дискусії і він поки що не готовий для внесення до сесійної зали.

Про це заявив у понеділок на брифінгу Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Затримка передбачувана. Це є Комітет, а без Комітету будь-який законопроект не може з'явитись у порядку денному сесії. За моєю інформацією, практично вже завершено його розгляд. Якщо я не помиляюсь, разом є 1925 правок. Але остаточного рішення Комітету ще немає", - сказав керівник парламенту.

Парубій сподівається, що це рішення буде прийнято "у найближчий період".

Він зауважив, що ключова дискусія щодо цього законопроекту нині триває навколо двох питань: чи має Антикорупційний суд відповідати юрисдикції НАБУ і САП і які повноваження матиме громадська рада міжнародних експертів. "Практично навколо цих двох питань розгорілася дискусія, і ця дискусія відбувається не тільки на рівні Комітету, а й між головами фракцій на закритих нарадах", - констатував Голова ВР.

Читайте також: Геращенко дала прогноз “антикорупційним питанням" у Раді

За словами Парубія, законопроект про Антикорупційний суд є "надзвичайно об'ємним", і депутати, скоріш за все, розглядатимуть його два дні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Верховна Рада в першому читанні ухвалила президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

До другого читання до законопроекту мають внести правки, необхідні для приведення документа у відповідність із рекомендаціями Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-