Геращенко дивує мовчання МКЧХ і ОБСЄ про відсутність доступу до заручників ОРДЛО

Ірина Геращенко здивована політикою мовчання представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста та моніторингової місії ОБСЄ на переговорах про відсутність доступу гуманітарних місій до українців-заручників на окупованому Донбасі.

Про це представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу написала у Facebook.

"Чесно кажучи, я не розумію, чому про це публічно говорить тільки Україна, а МКЧХ весь час боїться "не зробити гірше" і мовчить про ці порушення. Куди гірше? Їх жодного разу не допустили до заручників! Так само вже більше ніж дивним виглядає мовчання з цього приводу координаторів від ОБСЄ в мінських групах. Так, вони мають бути над процесом, неупередженими і аполітичними. Але не помічати 2 роки кричущого порушення гуманітарного права, не говорити про це публічно - не думаю, що це допомогає в імплементації мінських угод", - написала Геращенко.

Читайте також: Червоний Хрест зміг передати посилки для заручників у Макіївській колонії

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на семінарі Роуза - Рота, інформуючи колег-парламентаріїв з країн-членів НАТО про безпекову, гуманітарну, екологічну ситуацію на окупованому РФ Донбасі, Геращенко говорила зокрема і про відсутність доступу міжнародних організацій, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста, до заручників на окупованому Донбасі.