Луценко не виключає ще одного подання на Новинського

Оновлено

ГПУ наразі досліджує можливу причетність нардепа Вадима Новинського до вчинення, окрім іншого, економічних злочинів. 

У цьому зв’язку можливим є нове подання ГПУ до Верховної Ради про притягнення  Новинського до кримінальної відповідальності за ці злочини.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту щодо розгляду подання ГПУ на зняття недоторканності з депутата Дейдея, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Досудове слідство щодо народного депутата Новинського триває. Зараз ми аналізуємо інші його дії, які, ймовірно, виведуть нас на нове звернення до Верховної Ради, і воно буде пов’язане з економічними злочинами”, - сказав генпрокурор.

Перед цим перший заступник голови комітету з питань регламенту та організаційної роботи Верховної Ради Павло Пинзеник заявив, що Новинському досі не оголошено повідомлення про підозру, хоча вже є подання ГПУ до Верховної Ради.

Читайте також: Рада позбавила недоторканності Новинського

Як повідомляв Укрінформ, ще 3 листопада 2016 року генпрокурор Ігор Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. У поданні йдеться про перевищення влади та вчинення злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.