Делегація Міноборони України здійснить історичний візит до Австралії

Українська військова делегація вперше за 25 років здійснить візит до Австралії.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак за результатами зустрічі з австралійським колегою у четвер у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Під час зустрічі з колегою з Австралії, ми обговорили плани щодо розширення співпраці наших оборонних відомств, питання, пов’язані з обміном досвідом, а також обміном інформацією. У серпні делегація Міністерства оборони України вперше за 25 років на рівні заступника міністра буде з візитом в Австралії», - повідомив Полторак.

Міністр поінформував про проведення у четвер низки інших двосторонніх переговорів із колегами з країн НАТО.

За словами Полторака, під час зустрічі з міністром оборони Канади сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні та світі, а також кібератаку, яку зазнала Україна цього тижня.

«Ми обговорили стан військово-технічної співпраці та можливість закупки у Канади оснащення для Збройних сил України на наступний рік», - розповів Полторак.

Окрім цього міністр оборони України зустрівся з міністром оборони США, під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо ситуації в Україні і світі та обговорили перспективи співпраці між оборонними відомствами країн.

«Мій колега із США підтвердив інформацію про прийняття запрошення Президента України здійснити візит до України. Ця зустріч відбудеться найближчим часом», - зазначив глава оборонного відомства України.

Також за програмою візиту міністр оборони України зустрівся із польським колегою. Сторони обговорили, зокрема, стан створення спільної Українсько-Полько-Литовської бригади.