Парубій розповів про основні теми візиту до США

Питання пришвидшення інтеграції України в НАТО, а також збільшення допомоги Україні від США стануть темами зустрічей Голови Верховної Ради Андрія Парубія в ході його візиту до Сполучених Штатів Америки.

Про це він розповів у інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про пришвидшення інтеграції України до Північноатлантичного альянсу, про збільшення допомоги Україні і в сфері безпеки. І також сприяння і спільна позиція з приводу енергетичної безпеки не тільки України, але і Європи", - сказав він.

Зокрема, спікер зазначив, що йдеться про будівництво "Північного потоку", який, на переконання Парубія, "є не тільки проектом енергетичним Росії, а це питання безпекове".

Голова парламенту також розповів, що під час зустрічей йтиметься про міжпарламентську співпрацю.

"Це буде важлива поїздка. 9 років не було візитів такого рівня в США. І, звичайно, ключова зустріч - це буде зі спікером Палати представників паном Райаном (Пол Райан)", - зазначив він.

"І, звичайно, ми будемо говорити про нові форми співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки, зокрема, на новому етапі після обрання нового президента, і я також запрошуватиму Райана в Україну", - наголосив Парубій.

Крім того, він повідомив, що голови парламентів України, Грузії та Молдови підготували спільний лист з пропозицією спікеру Палати представників відвідати регіон і побувати у всіх країнах регіону, які мають окуповані території, "які на собі, не на словах, а на ділі відчули російську агресію".

"І, сподіваюся, що незадовго ми матимемо зворотній візит в Україну спікера Палати представників США", - підсумував голова парламенту.

Візит Андрія Парубія до США запланований на 12-17 червня.