Суд у Лондоні відклав винесення проміжного рішення щодо "боргу Януковича" – Мінфін

Лондонський суд відклав винесення проміжного рішення щодо справи щодо єврооблігацій на суму $3 млрд, випущених Україною у грудні 2013 року так званого "боргу Януковича".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Під час засідання 26 травня 2017 року у Високому суді у м. Лондон, суддя Блер розглянув ряд невирішених питань за наслідками рішення, постановленого Судом 29 березня 2017 року у порядку спрощеного провадження. Зокрема, Суд розглянув заяву України про подальше зупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги України у англійському Апеляційному суді, що відбудеться не раніше 2018 року. Враховуючи складність порушених питань, суддя вирішив відкласти винесення свого рішення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таким чином, після сьогоднішнього слухання суддя виділить певний час на те, щоб розглянути питання глибше перед тим, як винести своє рішення у належний строк.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Миколи Азарова отримав кредит на $3 млрд в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року.

У 2015 році російська сторона зажадала повернення боргу, не прийнявши пропозиції реструктуризації боргу. Українська влада відмовилися визнавати борг офіційним.