Порошенко виступає за вдосконалення антикорупційного законодавства

Президент Петро Порошенко впевнений, що парламент підтримає зміни до антикорупційного законодавства, в тому числі й щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це він заявив на прес-конференції у неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Думаю, що Верховна Рада готова буде проголосувати зміни до цього закону ", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що в Європейському Союзі високо оцінюють результати антикорупційної реформи в Україні. "Вони дивуються, як нам вдалося це зробити. На сьогодні саме електроні декларації є інструментом перевірки усіх суддів, які йдуть до Верховного суду. Саме е-декларації використовуються під час призначення кадрів", - сказав Президент.

Водночас глава держави визнав, що цей закон є недосконалим, зокрема у частині громадських активістів.

Як нагадав Президент, нині зміни до цього закону напрацьовує робоча група. "Думаю, протягом короткого часу буде розроблений законопроект, проведені консультації в тому числі з нашими колегами з Європейської комісії та Венеціанської комісії, і (він) буде запропонований Верховній Раді", - зазначив Порошенко, наголосивши, що сенс електронного декларування полягає у прозорості та відкритості.

Раніше депутати Європейського парламенту, учасники неформальної групи "Друзі європейської України", закликали українську владу скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції.