САП оскаржила запобіжний захід Насірову

САП подала до Апеляційного суду м. Києва скаргу на рішення Солом'янського суду про обрання запобіжного заходу відстороненому на період слідства з посади голови Державної фіскальної служби Роману Насірову у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 100 млн грн.

Про це повідомили Укрінформу в САП.

"Сьогодні прокурори подали скаргу до Апеляційного суду на рішення Солом`янського райсуду", - зазначив співрозмовник.

Водночас, як повідомила у Фейсбуці прес-служба САП, в апеляційній скарзі зокрема зазначено, що винесена ухвала винесена без належної оцінки доводів сторони обвинувачення та матеріалів клопотання в частині визначення розміру застави.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить апеляційний суд встановити пропорційну завданим збиткам грошову заставу як альтернативний до тримання під вартою запобіжний захід в розмірі 2 млрд грн. Такий розмір грошової застави дозволить забезпечити виконання підозрюваним своїх процесуальних обов'язків", - зазначається у повідомленні.

Як відомо, 7 березня суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту терміном 60 діб з альтернативою внесення застави у 100 млн гривень. Водночас прокурори САП просили встановити розмір застави для Насірова у розмірі 2 мільярдів гривень.