САП має докази того, що у Насірова є британський паспорт

САП має докази того, що у Насірова є британський паспорт

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура отримала  від Британського Національного агентства по боротьбі зі злочинністю підтвердження того, що усунений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров має британський паспорт.

Про це керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив  в інтерв'ю газеті "Факти".

"Британське Національне агентство по боротьбі зі злочинністю через дипломатичні канали офіційно підтвердило, що Насіров - підданий Сполученого Королівства. І це не інсинуації і не маніпуляції", - зазначив він.

Керівник САП розповів, що ці документи прокурор оприлюднив в суді під час обрання запобіжного заходу Насірову.

"Це не сканкопії, які можуть бути фотошопом, не ксерокопії. Це вагомі аргументи на користь того, чому ми наполягаємо на такому запобіжному заході як арешт, а не на іншому. Ми повинні усвідомлювати, що якщо у людини є паспорт іншої країни, то вона просто втече, якщо не взяти її під варту. Потім ми її не отримаємо назад, адже мало країн видають своїх громадян", - додав Холодницький.

Крім того, наразі  САП перевіряє можливу наявність у Насірова паспортів інших країн.

"Так, не виключаємо, що можуть з'явитися ще й інші дані. Ми розіслали в певні країни запити. Чекаємо відповіді. Поки отримали відповідь тільки з однієї країни. Дякуємо британським колегам за оперативність", - сказав прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-