Делегати України в ПАРЄ запросили до Києва короля Іспанії

Члени української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Володимир Ар'єв та Георгій Логвинський зустрілися в Мадриді з королем Іспанії Філіппе VI та обговорили питання територіальної цілісності.

Про це повідомив голова делегації Ар'єв у Facebook.

"Зустрівся з королем Іспанії Філіппе VI. Він розуміє важливість збереження територіальної цілісності європейських держав і чекає з візитом в Іспанію Президента України. Георгій Логвинський запросив монарха в Україну. З іспанцями дуже треба активно попрацювати, адже ефект "Чим далі від РФ, тим лояльніше до неї ставлення" в Мадриді відчувається особливо гостро", - написав він.

Ар'єв також поділився враженнями від спілкування з монархом: "Король - дуже приємна і освічена людина. Намагається бути простим у спілкуванні, але все одно простим по-королівські. Пригостив королівським червоним вином Rioja, настільки смачним, що ледь втримався попросити ще бокал".

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня у Мадриді відкрилося засідання Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи. Вперше із 2014 року у засіданні взяла участь російська делегація. Її очолив депутат Держдуми Леонід Слуцький, який знаходиться в санкційному списку ЄС. Перед початком засідання представники української громади у Мадриді прийшли з мирним пікетом під будівлю Сенату та вимагали від ПАРЄ “видалити з поля” російську делегацію.

Парламентська делегація російської Держдуми прибула до Мадрида на особисте запрошення президента Парламентської асамблеї РЄ Педро Аграмунта.