Cправа Насірова: НАБУ і САП досі не отримали рішення про перенесення засідання

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура досі не отримали офіційного повідомлення про перенесення судового розгляду щодо обрання запобіжного заходу відстороненому голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову.

Про це йдеться в прес-релізі САП, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Офіційного рішення про перенесення судового розгляду, з вказанням дати та часу, до яких оголошено перерву, представники НАБУ та САП досі не отримали», - зазначається в повідомленні. 

Також повідомляється, що наразі детективи НАБУ та прокурори САП знаходяться в залі Солом'янського районного суду міста Києва, де зранку проходило засідання щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

У повідомленні САП йдеться про те, що детективи НАБУ та прокурори САП залишатимуться у суді або до поновлення розгляду справи та задоволення клопотання про обрання запобіжного заходу, або ж до завершення терміну тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня детективи НАБУ обшукали офіс Держфіскальної служби та вручили підозру главі ДФС Роману Насірову.

Сьогодні Солом'янський суд Києва не зміг обрати Насірову запобіжний захід. Сторона захисту заявила відвід слідчого судді у справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, бо в суді у неділю немає чергового судді. Термін тимчасового утримання Насірова під вартою спливає ввечері 5 березня. Відтак, якщо до завершення цього строку, питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити голову ДФС з-під варти.

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що група депутатів ВР ініціюватиме кримінальне розслідування стосовно голови Солом'янського суду Києва, якщо вона до 19-ї години не організує роботу суду у справі Насірова.