Геращенко розповіла, навіщо Путін визнав паспорти ОРДЛО

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко припустила, що наступним кроком після визнання російським президентом Владіміром Путіним так званих паспортів "Л/ДНР" буде оголошення  українського майна на окупованих територіях "республіканським".

Про це вона написала у Фейсбуці

"Отже, Путін визнав нікчемні папірці "документами ОРДЛО". Це ще не визнання самих "республік", лише їх нікчемних папірців, але ж нас не мають вводити в оману всі ці слова з путінського указу про "тимчасовість, на період до політичного врегулювання і т.д."... Не здивуюся, якщо наступним кроком буде націоналізація українського майна на окупованих територіях. Чомусь впевнена, що саме під це російсько- лднрівське мародерство і крадіжку створюється ця база з визнанням папірців-"документів", аби далі визнати українську власність "республіканською" і все вкрасти, як це було з Кримом", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що протягом останнього тижня суспільну думку в РФ готували до визнання "республік". Зокрема, у соцмережах мерехтіли заклики прийти на мітинги на визнання "Л/ДНР", а в Мінську на повністю заблокований поверх, де проходять переговори робочих груп, спокійнісінько зайшли молодики - громадяни РФ і влаштували безлад з вимогою визнати "республіки" на  брифінгу координатора ОБСЄ Мартіна Сайдіка для картинки для російських пропагандистських ЗМІ. "Цю картинку ЗМІ три дні слухняно крутили", - констатувала Геращенко.

Перший віце-спікер підкреслила, що Росія - єдина країна в світі, яка визнала папірці "Л/ДНР" , тим самим визнаючи свій фактичний контроль на окупованій території Донбасу.

На її переконання, мета цього указу Путіна -  дестабілізація ситуації в Україні, перший крок до націоналізації і можливого визнання "Л/ДНР", створення фундаменту для замороженого конфлікту,  підштовхування України і світу до виконання політичного блоку "мінських угод", без пріоритетності безпекового і гуманітарного.

"Наші дії? Пріоритетність безпекового і гуманітарного блоку. Не існує ніяких "Л/ДНР", а ОРДЛО, згідно з Мінськими угодами, - це Україна, отже там будуть або українські закони і документи, або папірці, які визнає тільки країна-агресор, РФ. А ще цей указ - яскраве свідчення для світу, що "їхтамнемає", - резюмувала Геращенко.