Україна має захищатися всіма способами - Ірина Геращенко

Україна має захищатися всіма способами - Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради ІІрина Геращенко вважає, що ключовим питанням для Європи і США є позиція щодо дій Росії по всьому світові, а Україна захищатиме свою незалежність усіма доступними способами.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці

"Чи знаємо ми, що робити з Росією? Ми будемо захищати нашу незалежність і суверенітет усіма доступними способами, в першу чергу, політико-дипломатичними, звичайно, але наша армія готова дати відсіч. Зараз - лютий 2017, а не 2014, наша армія і наша країна змінилися. Чи знає ЄС, США, світ, що робити з РФ? Це ключове питання", - написала Геращенко.

Коментуючи дискусію про виступ президента Петра Порошенка на безпековій конференції в Мюнхені, вона зауважила, що в його ключових меседжах йшлося не лише про ситуацію в Україні, а в передусім про Російську Федерацію як основний фактор небезпеки, дестабілізації, агресії і порушення міжнародного права на Європейському континенті.

"Власне, РФ у своїх виступах саме в контексті агресії проти України і порушення кордонів згадали топ-спікери конференції канцлер Німеччини Ангела Меркель і віце- президент США Майкл Пенс", - наголосила Геращенко.

Перший віце-спікер підкреслила, що Росія має відповідати за свої дії, і якщо сьогодні Європа, США і весь світ усвідомлюють необхідність думати, що робити саме з Російською Федерацією, яка втручається в вибори і референдуми, намагається послабити ЄС , ігнорує міжнародне право, дискредитує міжнародні угоди, то в цьому є і велика робота України, яка змогла це донести попри всю інформаційну війну, брехню і пропаганду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-