Протести під Кабміном: Парасюк каже, що не зміг зустрітися з Гройсманом

Народні депутати Юрій Дерев'янко та Володимир Парасюк не зустрілися з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом для обговорення питання щодо прийняття законопроекту 5567, який передбачає врегулювання використання машин з іноземною реєстрацією.

Про це у вівторок журналістам заявив Парасюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже дивно, що Прем'єр-міністр перший раз зустрівся (з приводу обговорення законопроекта 5567 - ред.), а другий раз (сьогодні - ред.) не зустрівся, можливо це зумовлено тим, що він мав якісь інші заплановані справи", - сказав Парасюк.

За його словами, затягування питання з автомобілями на іноземній реєстрації "потягне за собою ще більші наслідки, які будуть негативні для України".

Народний депутат пояснив, що активісти ГО "АвтоЄвроСила" лише хочуть, щоб після прийняття законопроекту 5567 "уряд не заветував руками Президента цей законопроект".

"Нам треба документальне підтвердження, його (Гройсмана - ред.) офіційну заяву, що так, давайте це врегульовувати. І ми знатимемо, що в майбутньому ніхто нічого не заветує. Тому що Президент ветує ці закони на підставі аналізу Кабінету міністрів чи якихось науково-дослідних інститутів. Я переконаний, що якщо й проголосуємо в другому читанні, цей закон піде до Президента, Гройсман потім скаже "ні, давайте заветуємо", - зазначив Парасюк.

Він також повідомив, що разом із Дерев'янком вони мали зустріч з міністром фінансів Данилюком, який пообіцяв "вивчити це питання і надати свою оцінку".

За словами голови громадської організації "АвтоЄвроСила" Олега Ярошевича, активісти продовжать сьогодні до 20.00 частково блокувати в'їзди до Києва. Надалі вони планують проводити більш радикальні акції, про які поки не анонсують.