Авакова і Деканоідзе чекатимуть у Раді зі звітом про реформу поліції

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту у листопаді заслухати під час "години запитань до уряду" міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та главу Нацполіції Хатію Деканоідзе.

Про це повідомляється у рішенні Комітету, оприлюдненому на його сайті.

"Комітет вважає за доцільне рекомендувати Верховній Раді України... заслухати під час "години запитань до уряду" у листопаді 2016 року інформацію міністра внутрішніх справ України та голови Національної поліції України щодо стану правопорядку в державі та про результати реформи Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

Також Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Міністерству внутрішніх справ України вжити негайних заходів щодо забезпечення безперервного та цілодобового виконання працівниками поліції завдань щодо захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина та суспільства.

Крім того, Комітет рекомендує забезпечити кардинальне оновлення служби прийому інформації та реагування на події (телефонна лінія "102") для досягнення 100-відсоткового прийняття усіх звернень до поліції та безумовної і повної реєстрації усіх звернень; скорочення часу реагування на повідомлення громадян і, як наслідок, покращення ефективності роботи поліції щодо припинення правопорушень та розкриття злочинів по "гарячих слідах".