У Раді вимагають спрямувати мільярди Януковича на армію

Комітет з питань національної безпеки та оборони домагатиметься повернення арештованих коштів режиму Януковича до українського бюджету та спрямування їх на потреби армії.

Про це у середу на засіданні комітету заявив його голова, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, повідомляє прес-служба НФ.

"У нас колосальні проблеми із бюджетним фінансуванням національної оборони, тому наш комітет неодноразово приймав рішення, ми зверталися до Президента і Прем'єр-міністра, в компетенції якого знаходиться це питання. На сьогодні ситуація не вирішена, але в рамках цієї дискусії нагадаю, що планувалось заповнити бюджетну дірку конфіскованими коштами із офшорних компаній Януковича", - заявив Пашинський.

Він нагадав, що мова йде про 1,5 млрд дол. коштів, арештованих на рахунках Ощадбанку.

"Із них 600 мільйонів доларів - це готівка, і 850 мільйонів - це облігації внутрішнього займу, які погашаються. Із цих усіх коштів 3,6 мільярдів гривень планувалося направити на ремонт військової техніки та закупівлю зброї", - зазначив голова комітету.

"На ініціативу нашого комітету був розроблений законопроект №4057 і навіть ухвалений у першому читанні. Потім Комітет з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності замість того, щоб готувати законопроект до другого читання, прийняв рішення рекомендувати ВР відхилити результати його розгляду в першому читанні", - заявив представник "Народного фронту".

Крім того, Пашинський підкреслив, що він добиватиметься, аби кошти Януковича були не лише конфісковані, а й передані до бюджету на потреби армії.

Він також наголосив, що на фоні роботи з повернення коштів почала лунати необгрунтована критика на адресу комітету.

"Хочу сказати у відповідь, що минулого року Міноборони було профінансовано на 105% завдяки прем'єру Яценюку, і це дало можливість нашій армії ефективно виконувати свої функції", - резюмував Пашинський.