Петренко: За два дні подамо документи для повернення Савченко

За два дні Міністерство юстиції відправить до Російської Федерації пакет документів для повернення української льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомив під час прес-конференції у вівторок міністр юстиції Павло Петренко.

"Сьогодні відпрацьовується алгоритм дій, який включає в себе, крім юридичних, дипломатичні та політичні заходи, щоб максимально пришвидшити процес повернення Надії. Ми надамо відповідні юридичні документи протягом двох днів", - сказав він.

Міністр додав, що наразі надано можливість дипломатам попрацювати з російською стороною, щоб отримати гарантії дотримання строків повернення Надії Савченко в Україну.

"Всі необхідні документи, які стосуються юридичного боку, у нас готові. Ми щойно провели з представниками всіх силових відомств нараду і знаходимось на низькому старті, щоб ці процеси запустити", - зазначив очільник Мін'юсту.

Петренко додав, що в переговорному процесі українська сторона розраховує на політичну та дипломатичну складову, оскільки Конвенція, яка передбачає передачу громадян України з іноземної держави, включає бюрократичні процедури. Водночас у ситуації з Надією Савченко терміни, визначені для повернення в Україну Конвенцією, є неприйнятними. Міністр запевнив, що наразі відбувається переговорний процес, який очолює Президент України, і вживаються заходи дипломатичного та юридичного характеру, щоб Савченко якнайшвидше повернути в Україну.