Росія хоче повернути Єрофєєва і Александрова додому – консул

Російська сторона вживає заходів з повернення засуджених в Україні російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва і Олександра Александова на батьківщину.

Про це у понеділок заявив консул РФ в Україні Олексій Грубий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російська сторона вживає і вживатиме всіх можливих заходів для повернення наших громадян на батьківщину", - сказав він.

На уточнююче питання, чи йдеться про обмін засуджених російських диверсантів на засуджену в Росії українську льотчицю Надію Савченко, консул пояснив, що в даному випадку про це говорити недоречно, оскільки, з юридичної точки зору такого терміну як обмін не існує.

"Я з самого початку не використовую даний термін і вважаю його тут абсолютно недоречним, тому що в юридичному плані такого не існує. Ще раз повторю, в рамках правового поля буде вжито заходів для повернення Єрофєєва і Александоова на батьківщину", - підкреслив він.

На питання, в які терміни може бути вжито заходів з повернення засуджених спецпризначенців до Росії, зокрема, в період 30 днів, який відведений для подачі апеляції чи пізніше, Грубий відмовився відповідати. Водночас, він зазначив, що "заходи вживатимуться, це точно, ви скоро самі все побачите".