Рада дозволила арешт судді Бурана

Народні депутати ухвалили постанови про надання згоди на затримання та арешт судді Малиновського районного суду міста Одеса Олексія Бурана, якого підозрюють в отриманні півмільйонного хабара.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, затримання судді підтримали 255 народних обранців, а за його арешт проголосували 247 парламентаріїв.

"До Верховної Ради України надійшло подання про надання згоди на затримання судді Малиновського районного суду міста Одеса Бурана Олексія Миколайовича, а також надійшло подання про надання згоди на арешт, взяття під варту судді Малиновського районного суду міста Одеса Бурана Олексія Миколайовича", - зазначив перед голосуванням перший заступник Голови ВР Андрій Парубій.

У ході розгляду питання суддя Буран особисто був присутній у сесійній залі парламенту.

Нагадаємо, 29 березня детективи Національного антикорупційного бюро спільно з поліцейськими провели спецоперацію з обшуку приватного будинку одного із суддів Малиновського районного суду Одеси Бурана, якого викрили в отриманні хабара у сумі 500 тис. гривень. За словами голови Верховного Суду Ярослава Романюка, відповідну вигоду Буран отримав за ухвалення на користь зацікавленої особи судового рішення у цивільній справі про стягнення боргу.

Суддю Бурана намагались затримати на хабарі у півмільйона гривень в елітному поселенні "Совіньйон" під Одесою, де він і мешкає, проте Буран почав відстрілюватись від детективів НАБУ з травматичної зброї. Згодом суддя намагався вчинити суїцид і потрапив до лікарні.